full screen background image
Naar Nederlands Switch to English

De oplossing

Bekijk online hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken en monitor de prestaties van uw installatie.

Een installateur plaatst de UppBox en een Upp Sensor in de meterkast of in de buurt van de omvormer. De UppBox verzamelt data over opgewekte energie en verstuurt dit via internet naar Upp Energy. Hier kunt u inloggen en toegang krijgen tot uw systeem.

Indien u over een slimme meter beschikt kunt u met Upp tevens uw verbruik meten en direct zien wat u verbruikt, of wanneer u terugleverd.

Geef u op voor de Upp Community en krijg toegang tot de website. Zie direct hoeveel energie er wordt geproduceerd door uw zonnepanelen.

Beweeg de muis over de oplichtende componenten in het plaatje (rechts) voor meer uitleg.

Veel gestelde vragen

Overzicht van de Upp Energy oplossing

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse 'Photo-Voltaic') is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. De geproduceerde energie wordt als gelijkstroom geleverd aan de omvormer. Een modern zonnepaneel wekt al energie op bij relatief weinig licht en zal naarmate de zonnekracht toeneemt meer energie opwekken.

De gelijkstroom van de zonnepanelen komt binnen in verschillende sterkten en wordt door de omvormer omgezet in 230V / 50Hz wisselstroom zodat het vanaf hier op het lichtnet kan worden aangesloten.

Deze meet aan de stroomdraad tussen de Omvormer en de Meterkast en meet constant hoeveel stroom er door de omvormer aan het net wordt geleverd. De gemeten waarden worden draadloos naar de UppBox doorgestuurd.

Opgewekte stroom loopt via de omvormer naar de groepenkast. Hiervandaan wordt het ofwel gebruikt voor eigen consumptie of het stroomt terug naar de energiemaatschapij tegen een vergoeding.

De UppBox verzamelt alle metingen van de Upp Sensor(en) en stuurt deze metingen door naar Upp Energy. De UppBox wordt standaard op internet aangesloten via een UTP kabel (RJ-45). Op plaatsen waar geen internetaansluiting aanwezig is wordt de UppBox uitgevoerd met een GSM module om verbinding met internet te maken.

Verbind de UppBox met het internet via een router, switch/hub of rechtstreeks met een kabel/adsl modem.

Upp Energy ontvangt de metingen van alle UppBox-en. Deze data wordt vervolgens geschikt gemaakt zodat het op verschillende manieren gepresenteerd kan worden. Tevens worden er bij Upp Energy controle functies uitgevoerd om te beoordelen of een zonnepanelen installatie goed functioneert.

Door in te loggen op www.uppenergy.com kunt u direct inzicht krijgen in de prestaties van uw zonnepanelen installatie.

Download de Upp APP en krijg direct en overal inzicht in hoe uw zonnepanelen presteren.